FRI FRAKT

2-4 DAGAR LEVERANS

SÄKER BETALNING

60 DAGARS RETUR

Priser inkl. fortolling og mva.
Fri frakt
3-5 dags levering
60 dages retur
Tlf +45 23 93 04 05

Unik bröllopsgåva

Letar du efter en unik bröllopsgåva? Så köp en brons skulptur med symbolik. Den kommer att glädja hela livet.

Härunder hittar du ett utval av exklusiva skulpturer, särskilt lämpliga som bröllopsgåvor. Kärleken är fokuseringen för dessa skulpturerna, men budskapet uttrycks på olika sätt. Några har humor och andra en klassisk elegans. Skulpturerna leveras i en presentask med beskrivning av konstverket. Kom ihåg att vi byter gärna, men det är sällan nödvändigt, eftersom en bra skulptur glädjer hela livet.

Levering 2-4 dagar, alltid gratis frakt och 60 dagars returrätt.

 • Önskelista

  LIVETS DANS – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  SAMHÖRIGHET – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  LYCKA – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  THE WALL OF LOVE – TOGETHER. Äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  SAMHÖRIGHET – grön patina

  Læs mere
 • Önskelista

  GUNGAR BRA TILLSAMMANS

  Læs mere
 • Önskelista

  LOVE IS IN THE AIR – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  INNERST INNE – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  I VÅTT OCH TORRT

  Læs mere
 • Önskelista

  THE WALL OF LOVE – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  KÄRLEK – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  FLY ME TO THE MOON – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  WALK IN THE PARK

  Læs mere
 • Önskelista

  SE SAKEN FRÅN TVÅ SIDOR – äkta brons

  Læs mere

Konst som bröllopsgåva

Att hitta de helt riktiga bröllopsgåvor till ett par kan vara en utmaning.
Men när vi vet att de flesta uppskattar exklusiva och vackra saker – ja så är valet inte så svårt.
En bronsskulptur till hemme eller en stor vacker skulptur till trädgården, kan vara en unik bröllopsgåva och ett speciellt minne om denna särskilda dagen. Ett konstverk man kan vara stolt av att ge bort. Våra skulpturer leveras i en presentask med beskrivning av konstnären, skulpturen, samt tankarna bakom.

Kom ihåg, vi byter gärna. Levering 2-4 dagar, alltid gratis frakt och 60 dagars returrätt.

Hitta den perfekta bröllopsgåva

Köp en unik bröllopsgåva som kommer att uppskattas och minnas! En bronsfigur med symbolik och kärlek som kommer att ge glädje hela livet.
Ett bröllop är en av livets största händelser. Mycket att fixa innan den stora dagen.
Det är mycket vanligt att brudparet har gjort en önskelista lika långa som en pizzameny. Kanske finns det ändå någon som samordnar gåvoinköpen eller så kan man se efter på nätet att gåvan inte har köpts av andra. Allt detta är kanske mycket smart – men ganska opersonligt.
Våra kunder älskar det personliga och unika.

Varje år säljer vi många skulpturer till bröllop. Skulpturer med en fin historia och något som inte kan köpas var som helst. I själva verket kan man bara köpa de flesta av våra skulpturer från oss på vår webbshop 99skulpturer.dk eller i vårt galleri – Galleri Mernild i Herning. Vi gör våra skulpturer så att de ska ha både humor och symbolik, och bli ett minne för livet. Alla våra skulpturer levereras i presentaskar med en bifogad beskrivning av konstverket. Dessa ord, som förklarar konstnärens tankar bakom skulpturen, bidrar till att ge gåvan en extra dimension.

Våra skulpturer tillverkas i en mycket begränsad upplaga på 99 exemplar. Därav namnet 99skulpturer.
Skulle skulpturen mot förväntan inte falla brudparet i smak har vi alltid 60 dagars öppet köp – det vill säga byte eller pengarna tillbaka – utan krångel och alltid med ett leende.

En bronsfigur som bröllopsgåva

När valet har fallit på en skulptur eller en mindre figur för vardagsrummet eller hemmet bör man tänka på flera saker. Bland annat storlek, material och vad skulpturen berättar eller symboliserar. I vårt galleri har vi skulpturer i olika storlekar och ett brett utbud av material, men vi föredrar att materialet är brons.

En bronsfigur som bröllopsgåva är ett exklusivt val. Brons är ett relativt dyrt material att gjuta skulpturer i och det är praktiskt taget oförstörbart. Därför är en välvald figur gjuten i brons en fin bröllopsgåva. Du kan berätta så otroligt många saker med en figur. En bronsfigur med en bra symbolik berättar mer än 1 000 ord.

Även om skulpturen kan tolkas på många olika sätt och precis som betraktaren ser det, så gör den medföljande texten i presentasken bara helhetsintrycket ännu mer helgjutet. Ingen tvekan om att en figur i brons kommer att pryda hemmet i framtiden.

En unik och mycket personlig bröllopsgåva

Ett närstående bröllop kommer nästan alltid att sätta din fantasi på prov för nu är det dags att köpa en gåva. Helst en gåva som är personlig och som symboliserar den kärlek som ett bröllop är bevis på. En gåva som kan stå framme och som brudparet älskar att titta på. Som påminner dem om ett fantastiskt bröllop, deras nya liv tillsammans och till och med dig som deras goda vän.
De flesta människor uppskattar något vackert och saker med en fin historia – och det gäller naturligtvis även för brudpar. Därför är valet egentligen inte så svårt!

Om du väljer en vacker skulptur med ett budskap om kärlek och en symbolik som påminner paret om att hålla kärleken levande och samtidigt får dem att minnas den stora dagen – då träffar du nästan aldrig fel.

Vi vet vad vi talar om. 99skulpturer har sålt skulpturer i flera år, och det är ytterst sällsynt att mottagarna av våra skulpturer vill byta eller få pengarna tillbaka, även om vi naturligtvis alltid erbjuder 60 dagars full returrätt. Det är en mycket personlig gåva, som visar att givaren har ansträngt sig för att hitta en bröllopspresent, som inte drunknar i mängden av köksredskap, glas eller skålar.

Det innebär också att en bronsfigur brukar få en framträdande plats i brudparets hem. Den kommer att synas och det är något som både brudpar och framtida gäster kommer att kommentera och prata om.
Skulpturerna i denna kategori finns till priser från 1 000 till 18 000 kronor.
Prismässigt en stor skillnad, men en vacker skulptur behöver inte nödvändigtvis vara väldigt dyr, eftersom det oftast är skulpturens storlek som är avgörande för priset.

Arbetet bakom skulpturen

Som konstnär och skulptör är det viktigt att ha en klar uppfattning om det arbete som ligger framför en – till skillnad från t.ex. en målare eller en bildkonstnär som når ett slutresultat genom att använda sig av infall och idéer som dyker upp under själva målandeprocessen.

Medan målning ofta utvecklas under själva processen, kanske på grund av att färgerna går ihop på ett annat sätt än förväntat, måste en skulptör ha en klar bild av slutresultatet.
Ofta har skulptören högar av skisser som underlag för det slutliga resultatet.
Själva formen kan utföras i många olika material, men ofta föredrar skulptören lera eller vax – kanske tillsammans med andra material såsom trä eller metall. Lera och vax kan formas på alla möjliga sätt.

Om skulpturen är mycket komplex används mycket små och fina spatlar och skrapverktyg för att få detaljerna på skulpturen att bli tydliga. I en sådan skapandeprocess, som kan vara mycket lång, är det inte bra om konstnären inte kan se slutresultatet för sitt inre öga. Självklart kan man korrigera under skapandeprocessen, men det sker oftast bara i mindre utsträckning.
När konstnären är klar med sin modell måste skulpturen gjutas på ett bronsgjuteri.

Den gemensamma nämnaren för våra skulpturer är ett slags symbolik. Figurerna har alla en titel som kan vara ett budskap till mottagarna. Som inspiration till vad skulptören försöker uttrycka, även om det i slutändan är upp till mottagaren att tolka figurens budskap.

En skulptur blir till

När konstnären har en färdig idé är även verkets utseende och storlek färdigt. Det kan bli en mycket stor skulptur som lämpar sig för en park eller trädgård.
En bronsfigur däremot lämpar sig mer som en personlig bröllopsgåva och gör sig naturligtvis bättre i mindre format. I ett format som passar i ett hem där en fin placering för fram den i ljuset till glädje för alla.

I vår studio arbetar vi med många olika material och verktyg för att bygga modellen. Vi kan arbeta inifrån och ut med skrynklat papper, ståltråd, lera eller vax. Vi kan också starta med en stor klump lera eller polystyren och sedan skrapa bort lager för lager tills vi får fram formen och storleken.

Slutligen handlar det om gjutprocessen. Enklast är en sandgjutning, som är ett avtryck av skulpturen i en låda med sand. Tomrummen som uppstår när skulpturen tas bort fylls med flytande brons eller mässing, och när metallen har stelnat, har man en massiv skulptur.
99skulpturer gjuter primärt enligt ”Cire Perdue”metoden. ”Förlorat vax” betyder förlorat vax och innebär att det görs en avgjutning av modellen i vax, som hålls på plats mellan två keramiska kärnor. Sedan hälls flytande brons in i vaxet, som smälter och leds ut via tillfälliga avloppsrör. Det är en lång och svår process, men i gengäld får man en exakt avgjutning av den ursprungliga modellen.

Slutligen rengörs skulpturen och får svalna för att slutligen bli patinerad. Det sker oftast med olika sorters syra, vilket ger bronset olika färger som grönt, blåaktigt, brunt, silverbrunt eller svart. Det är de olika syrasammansättningarna som ger olika patina.
Och det är inget recept som man kan köpa. Det är vår egen sammansättning. Hemliga recept som vi skyddar. För som många konstnärer säger: Rätt patinering är lika viktigt som en fin skulptur.

Evigt liv

Vår historia bekräftar att en skulptur gjuten i brons eller mässing, kan vara för evigt. Generation efter generation. De flesta skulpturer kräver inget underhåll, men kan utan problem poleras upp lite med ett tunt lager av möbelvax, men oftast räcker en dammduk.
En skulptur ska man glädjas över, och skulle skulpturen inte leva upp till förväntningarna får du gärna byta inom en eller två månader, eller så får du pengarna tillbaka.
Det är full nöjdhet eller pengarna tillbaka, men vår erfarenhet säger oss att det inte händer, eftersom vi sällan får tillbaka en skulptur från en missnöjd kund.
En unik bronsfigur är en gåva som aldrig kan bli fel.

Se även: kopparbröllopsgåvorsilverbröllopsgåvor och guldbröllopsgåvor.

Updating…
 • Inga produkter i varukorgen.