FRI FRAKT

2-4 DAGAR LEVERANS

SÄKER BETALNING

60 DAGARS RETUR

Priser inkl. fortolling og mva.
Fri frakt
3-5 dags levering
60 dages retur
Tlf +45 23 93 04 05

Silverbröllopsgåvor

Letar du efter en unik silverbröllopsgåva? Så köp en brons skulptur med symbolik. Den kommer att glädja hela livet.

Härunder hittar du ett utval av exklusiva skulpturer, särskilt lämpliga som silverbröllopsgåvor. Kärleken är fokuseringen för dessa skulpturerna, men budskapet uttrycks på olika sätt. Några har humor och andra en klassisk elegans.
Det flesta av våra skulpturer är gjorda av brons, som hädanefter är patinerade. Några är delikata gröna nyanser, andra i djupare mörka toner och andre igen är polerade så att bronsen framhävs och skinner vackert. Skulpturerna leveras i en presentask med beskrivning av konstverket.

Kom ihåg, vi byter gärna. Levering 2-4 dagar, alltid gratis frakt och 60 dagars returrätt.

 • Önskelista

  LIVETS DANS – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  SAMHÖRIGHET – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  LYCKA – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  THE WALL OF LOVE – TOGETHER. Äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  MIN FAMILJ MED 3 BARN – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  SAMHÖRIGHET – grön patina

  Læs mere
 • Önskelista

  MIN FAMILJ MED 2 BARN – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  GUNGAR BRA TILLSAMMANS

  Læs mere
 • Önskelista

  LOVE IS IN THE AIR – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  MIN FAMILJ MED 1 BARN – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  INNERST INNE – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  I VÅTT OCH TORRT

  Læs mere
 • Önskelista

  MIN FAMILJ MED 4 BARN – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  KÄRLEK UTAN GRÄNSER – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  THE WALL OF LOVE – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  KÄRLEK – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  FLY ME TO THE MOON – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  WALK IN THE PARK

  Læs mere
 • Önskelista

  SE SAKEN FRÅN TVÅ SIDOR – äkta brons

  Læs mere

Konst som silverbröllopsgåva

Att hitta de helt riktiga silverbröllopsgåvor till ett par kan vara en utmaning.
Men när vi vet att de flesta uppskattar exklusiva och vackra saker – ja så är valet inte så svårt.
En bronsskulptur till hemmet eller en stor vacker skulptur till trädgården, kan vara en unik silverbröllopsgåva och ett speciellt minne om denna särskilda dagen. Ett konstverk man kan vara stolt av att ge bort.

Våra kunder vänder ofta tillbaka och berättar att silverbröllopsparet blev lyckligt överraskade över bronsskulpturen som silverbröllopsgåva. Det är klart den bästa silverbröllopsgåvan, eftersom den är personlig, kreativ, och något andra gäster typiskt inte tänker på.

Det är en personlig gåva som inte försvinner – och de är så underbara, att de också typiskt får en mycket framträdande position i brudparets hem. Det gör dig glad när du kommer på besök, och det gör brudparet glada när de blir påminda om de goda tiderna.

Du hittar bronsskulpturer från 1.000 DKK och upp till 18.000 DKK – och det som avgör prisen är ofta storleken på skulpturen. Men budskapet i dessa skulpturer gör att de klart är några av de bästa silverbröllopsgåvor du kan hitta.

 

Köp en bronsfigur med symbolik som skapar glädje på 25-årsdagen och som kommer att värdesättas hela livet.

Vi har gjort en sammanställning av vackra figurer och större skulpturer, som blir en vacker och speciell gåva till ett silverbröllopspar. Eller till den äkta hälften på 25-årsdagen.

Temat för dessa skulpturer är kärlek. Den kärlek som har följt ett par i 25 år syns i skulpturer som vi på olika sätt har bearbetat konstnärligt. Alla skulpturerna har gjorts av tre konstnärer, Palle Mernild, Kerstin Stark och Luise Kött-Gärtner, som har gjort en serie skulpturer som delvis bygger på en estetisk skönhet, medan andra har fokuserat på humor och symbolik.

Gemensamt för skulpturerna och figurerna är att de endast görs i 99 exemplar. Därav namnet 99 skulpturer. Det är skulpturer med symbolik och humor.
Skulpturerna levereras alla i en presentask och i asken medföljer en beskrivning av konstverket.

Kom ihåg att du har bytesrätt.
Leverans inom 3-5 dagar, alltid fri frakt och 60 dagars retur.

Majoriteten av konstnärernas skulpturer är gjorda i brons. Det är att av de bästa materialen för skulpturgjutning. Efter gjutningen patineras bronsfigurerna i olika färgnyanser. Det kan vara allt från det högpolerade och blanka, där de naturliga färgerna tydligt syns, till gröna nyanser eller svart.

En unik och mycket personlig silverbröllopsgåva

En gåva till ett silverbröllop är inte alltid lätt att hitta, men vill du/ni ge en gåva med en personlig touch är en skulptur en enastående idé. Det kan vara en skulptur som symboliserar 25 år av kärlek, och det kan vara en skulptur med en humoristisk underton. Men det kommer alltid att vara en personlig gåva som kan stå framme och som 25-årsjubilarerna tycker om.

Det är en gåva som får en att tänka på de 25 åren av ett liv tillsammans och som kanske också gör att silverbröllopsparet tänker på dig som ger gåvan och varit en god vän i många år. De flesta människor uppskattar något vackert och saker med en fin historia – och det gäller naturligtvis även för ett gift par som har varit gifta i 25 år. Därför är valet egentligen inte så svårt!

Man väljer en skulptur med ett budskap och en symbolik som påminner paret om att hålla kärleken och samvaron levande. Samtidigt kommer skulpturen att påminna silverbröllopsparet om 25 år av ömsom vin ömsom vatten.

På 99skulpturer vet vi vad vi talar om. Vi är tre konstnärer som har sålt skulpturer i flera år, och det är ytterst sällsynt att någon kommer tillbaka för att byta en gåva från oss eller för att få pengarna tillbaka. Det är en mycket personlig gåva, som visar att givaren har ansträngt sig för att hitta en silverbröllopspresent som inte drunknar i mängden av köks- och trädgårdsredskap, porslin och dukar.
Det innebär också att en bronsfigur oftast ges en framträdande plats i silverbröllopsparets hem. Den kommer att synas och det är en sak båda makarna, brudparet eller framtida gäster kanske kommenterar eller pratar om.

Skulpturerna i denna kategori finns i priser från 1 000 till 18 000 kronor. Oftast är det skulpturens storlek som avgör priset.
Om gåvan inte faller i silverbröllopsparet i smaken kan den naturligtvis både bytas och återbetalas, eftersom det är 30 dagars öppet köp.

Inspiration och arbetet bakom skulpturen

Som skulptör är det viktigt att ha en klar uppfattning om det arbete som ligger framför en innan processen med den slutliga skulpturen kan ta vid.  En målare eller en bildkonstnär kan istället ofta låta sig ledas sig fram till ett slutresultat genom att använda en del av målandeprocessens slumpvisa uttryck, medan en skulptör vanligtvis har en klar bild i sitt huvud av slutresultatet.

Skulptören har gjort många skisser som ligger till grund för slutresultatet. Själva skapandet kan utföras i många olika material, men ofta föredrar skulptören lera eller vax – kanske tillsammans med andra material såsom trä eller metall. Lera och vax kan formas på alla möjliga sätt. Och blir det.

För en mycket komplex skulptur, används mycket fina spatlar och skrapverktyg, för att få detaljerna att bli tydliga. Att skapa produkten så här kan ta mycket lång tid, och det är viktigt att konstnären kan se slutmålet för sitt inre öga. Naturligtvis sker korrigeringar under skapandeprocessen, men det sker oftast inte i någon större omfattning.
När konstnären är klar med sin modell gjuts skulpturen i brons på bronsgjuteriet.

Den gemensamma nämnaren för alla skulpturer på 99skulpturer är ett slags symbolik. Figurerna har alla en titel som kan vara ett budskap till mottagarna, även om det i slutändan är upp till mottagaren att tolka figurens budskap.

Så här görs en skulptur

När konstnären har sin idé klar återstår det för konstnären att hitta både uttryck och storlek på figurer, figuriner och statyetter.

Det kan bli en mycket stor skulptur eller monument, som lämpar sig för en park eller trädgård, medan en bronsfigur är mer lämplig som en personlig gåva – en silverbröllopsgåva till exempel – som gör sig bättre i mindre format. I ett format som passar i ett hem där en bra plats gör att den syns och glädjer alla som går förbi.

I vårt dagliga arbete arbetar vi konstnärer med många olika material och verktyg för att bygga modellen. Processen kan gå från insidan och ut med hjälp av hoppressat papper, ståltråd, lera och vax. Vi kan också börja med en stor klump av lera eller polystyren och skrapa bort och avlägsna lager för lager innan form och storlek träder fram.

Slutligen handlar det om gjutprocessen. Enklast är en sandgjutning, som är ett avtryck av skulpturen i en låda med sand. När skulpturen avlägsnas fylls hålet med flytande brons eller mässing och när metallen stelnar har man fått en massiv skulptur.

99skulpturer gjuter primärt enligt ”Cire Perdue”-metoden. ”Cire Perdue” är franska och betyder förlorat vax och innebär att det görs en avgjutning av modellen i vax, som hålls på plats mellan två keramiska kärnor. Sedan hälls flytande brons in i vaxet, som smälter och rinner bort i tillfälliga avloppsrör. Det är en lång och svår process, men det ger en exakt avgjutning av den ursprungliga modellen.

Slutligen rengörs skulpturen och får svalna för att slutligen bli patinerad. Det sker oftast med olika sorters syra, vilket ger bronset olika färger som grönt, blåaktigt, brunt, silverbrunt eller svart. Hemligheten är de olika syrasammansättningarna som ger olika patina, men det är inget recept man kan köpa. Det är våra egna hemliga recept som vi skyddar.
För som många konstnärer säger: Rätt patinering är lika viktigt som en fin skulptur.

Lång livslängd för din silverbröllopsgåva

En skulptur gjuten i brons eller mässing, kan hålla i evighet, och för de flesta skulpturer krävs dessutom inget underhåll. De kan utan problem poleras upp lite med ett tunt lager av möbelvax. För det mesta räcker det att använda en dammduk för att få skulpturen att bli blank igen

En skulptur kan man alltid glädja sig över, men om skulpturen inte uppfyller mottagarnas förväntningar, har vi bytesrätt eller så kan man få pengarna tillbaka.
Vår erfarenhet säger oss dock att det sällan händer, eftersom vi nästan aldrig får tillbaka ett konstverk från en kund.

En skulptur är en gåva som aldrig kan bli fel.

Se även bröllopsgåvor,  kopparbröllopsgåvorguldbröllopsgåvorjubileumsgåvor och studentgåvor

Updating…
 • Inga produkter i varukorgen.