FRI FRAKT

2-4 DAGAR LEVERANS

SÄKER BETALNING

60 DAGARS RETUR

Priser inkl. fortolling og mva.
Fri frakt
3-5 dags levering
60 dages retur
Tlf +45 23 93 04 05

Examenspresenter

Letar du efter en unik examenspresent? Så köp en bronsskulptur med symbolik. Den kommer glädja hela livet.

Härunder hittar du ett utval av skulpturer, som är särskilt lämpliga till examenspresenter. Skulpturerna har humor och symbolik och sprider ett budskap. Därmed blir en utvald skulptur en mycket personlig gåva som glädjer hela livet. Budskapet eller temat kan till exempel vara STYRKA, VILJA, UTHÅLLIGHET, KLOKHET, FLITIG, BRA HUMÖR, eller mycket annat.

Kom ihåg, vi byter gärna. Levering 2-4 dagar, alltid gratis frakt och 60 dagars returrätt.

 • Önskelista

  IF YOU CAN DREAM IT YOU CAN DO IT! – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  TJUR – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  HUMÖRSPRIDAREN – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  ELEFANT – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  NYA MÖJLIGHETER – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  TÂNK STORT – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  DEN STORA HELHETSBILDEN – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  DEN HJÄRTLIGE – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  FÖRTROLIGHET

  Læs mere
 • Önskelista

  BERGSGET – PRISET – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  DEN AKTIVE – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  DEN STORA FRÅGAN – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  UGGLA – KUNSKAP OCH INSIKT – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  LIVSNJUTAREN – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  VÄGEN TILL FRAMGÅNG – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  LEJON – mod och styrka – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  ELEFANT – styrka och visdom – äkta brons

  Læs mere
 • Önskelista

  LJUSHUVUD

  Læs mere
 • Önskelista

  NEXT LEVEL – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  GÅ UTANFÖR RAMARNA (kvinna)

  Læs mere
 • Önskelista

  GLÄDJE – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  EN HAV AV MÖJLIGHETER – röd ballong

  Læs mere
 • Önskelista

  GÅ UTANFÖR RAMARNA (man)

  Læs mere
 • Önskelista

  UPS – ALLA FÅR GÖRA MISSTAG

  Læs mere
 • Önskelista

  MITTPUNKT – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  MY WAY

  Læs mere
 • Önskelista

  EN HAV AV MÖJLIGHETER – blå ballong

  Læs mere
 • Önskelista

  EN FÅGEL I HANDEN … – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  GIRL POWER

  Læs mere
 • Önskelista

  NYA HORISONTER – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  EN HAV AV MÖJLIGHETER – grön ballong

  Læs mere
 • Önskelista

  TÄNK UTANFOR LÅDAN – äkte brons

  Læs mere
 • Önskelista

  MOOD COLLECTION – 3

  Læs mere
 • Önskelista

  MOOD COLLECTION – 4

  Læs mere
 • Önskelista

  MOOD COLLECTION – 5

  Læs mere

Den perfekta presenten till studenten

Skulpturen kan vara gjord i patinerad brons eller konstgjord marmor. Ett uppenbart val kunde vara Typerna av konstnären Palle Mernild. Konstnären har gjort en rad av tänkvärdiga och humoristiska skulpturer som beskriver olika personligheter. Skulpturerna är lämpliga till studenter av båda kön. En skulptur kunde vara ett härligt minne om en stor dag i livet. Alla skulpturer leveras i en presentask med beskrivning av konstnären och själva skulpturen, samt orden som fäster sig om den.

På våran nätbutik kan du handla tryggt dygnet runt. Vi leverar alltid innan 2-4 vardagar.
Kom ihåg att vi byter gärna, alltid fri frakt och 60 dagars returrätt.

Ett bestående minne för studenten

Ge en bronsfigur med symbolik till den nybakade studenten. Det är en gåva med ett budskap som passar till studenten. Det kommer att bli en gåva som varar livet ut, och mottagaren kommer också att tänka på dig som gett den.

Men det kommer inte minst att vara en särskild gåva till en fest där den nybakade studenten står i centrum. Som gäst kommer du med ett budskap i form av en gåva, som studenten kan tänka på i många år framöver.
Skulpturer har budskap, och som gåva får de en särskild betydelse för studenten, eftersom den kanske har ett uttryck som berättar något om den nybakade studenten. Eller bara berättar en bra historia för mottagaren.

Majoriteten av konstnärernas skulpturer är gjorda i brons. Det är att av de bästa materialen för skulpturgjutning. Efter gjutningen patineras bronsfigurerna i olika färgnyanser. Det är skulpturer med symbolik och humor, och gemensamt för skulpturerna är att de endast görs i 99 exemplar. Därav namnet 99skulpturer, och på hemsidan 99skulpturer.dk har vi samlat ett stort urval av de tre konstnärernas vackra figurer – både stora och små.

Många av våra kunder återkommer flera gånger till vår butik för att handla igen. De gör det eftersom våra skulpturer skapar glädje och förmedlar ett budskap. För en student blir den rätta skulpturen ett originellt val som kommer att skapa glädje varje gång studenten ser på den.

En mycket personlig studentgåva

En studentexamen och den efterföljande studentfesten är en mycket speciell upplevelse. Avslutning på flera års slit och så till slut en fest, där vänner och familj samlas och firar examen.

Just den dagen ska du/ni hitta rätt gåva till studenten. Och vill du/ni ge en gåva med en personlig touch är en bronsfigur ett bra val. Det blir en gåva som studenten under många år kommer att ha framme och under många år påminns hen om sina studier på gymnasiet.

På 99skulpturer har de tre konstnärerna Mernild, Stark och Kött-Gärtner tänkt kreativt och du/ni hittar massor av möjligheter att hitta en skulptur som passar perfekt till en student. Du ger något vackert och något som symboliserar en berättelse eller en händelse i samband med studenten.

Det kan vara en vacker skulptur med ett budskap om kärlek eller med en symbolik som skickar tankarna tillbaka till ens studenttid eller kanske tonåren.

Skulpturerna i denna kategori finns till priser från 1 000 till 18 000 kronor. Priset beror helt på storleken på konstverket, som kan vara en liten figurin, en statyett eller en större skulptur. Det är nästan alltid skulpturens storlek som bestämmer priset.

På 99skulpturer har de tre konstnärerna sålt skulpturer i flera år, och det är ytterst sällsynt att mottagarna av våra skulpturer vill byta eller få pengarna tillbaka, även om vi naturligtvis alltid erbjuder 30 dagars full returrätt. Det är en mycket personlig gåva, som visar att givaren har ansträngt sig för att hitta en fin gåva, och det innebär också att en bronsfigur brukar ges en framträdande plats i mottagarens hem

En skulptur blir till

Som skulptör är det viktigt att ha en klar uppfattning om det arbete som ligger framför en – till skillnad från till exempel. en målare eller en bildkonstnär, som oftast målar på känsla och ofta mer slumpmässigt. Målningen utvecklas under processen, kanske på grund av att färgerna går ihop på ett annat sätt än konstnären hade förutsett. Skulptören, å andra sidan, har oftast en tydlig bild av det slutliga resultatet.

Ofta har skulptören staplar av skisser som används som grund för det slutliga resultatet, och själva skapandet kan utföras i många olika material, men oftast använder skulptören lera eller vax – kanske med trä eller metall. Lera och vax kan formas på alla möjliga sätt.

När konstnären har en färdig idé är även verkets utseende och storlek färdigt. Det kan bli en mycket stor skulptur som lämpar sig för en park eller trädgård. Eller en liten bronsfigur som är mer lämpad som en personlig gåva som en studentgåva, och som sådan passar en mindre så klart bättre.

Beroende på skulpturens storlek använder konstnären olika verktyg. För små verk används små och mycket fina spatlar och skrapverktyg för att få fram detaljerna riktigt ordentligt.
I en sådan process, som kan ta mycket lång tid, är det viktigt att konstnären kan föreställa sig det slutliga resultatet. Naturligtvis med nödvändiga korrigeringar under skapandeprocessen, även om det oftast sker i mindre utsträckning.

Gjutningen

När konstnären avslutar sin modell står gjutprocessen på bronsgjuteriet på tur.
Det kan handla om en enda sandgjutning, med ett avtryck av skulpturen i en låda med sand. Hålrummet som uppstår när skulpturen tas bort fylls med flytande brons eller mässing och när metallen härdas har man fått en massiv skulptur.

99skulpturer gjuter primärt enligt ”Cire Perdue”-metoden, som är franska och betyder förlorat vax. Det är en metod i vilken det görs en avgjutning av modellen i vax, som hålls på plats mellan två keramiska kärnor. Sedan hälls flytande brons in i vaxet, som smälter och rinner bort i ett tillfälligt avloppsrör. Det är en lång process, som i gengäld ger en exakt avgjutning av den ursprungliga modellen.

Sedan rengörs skulpturen och får svalna för att slutligen bli patinerad. Det görs oftast med syra, vilket ger bronset olika färger. Det kan vara grönt, blått, brunt, silverbrunt eller svart. Det är just de olika syrasammansättningarna som ger olika patina.
Recepten för dessa syrasammansättningarna är hemliga. Det är recept som konstnärerna skyddar, för som många av dem säger: Rätt patinering är lika viktigt som en fin skulptur.

Figurerna har alla en titel och den gemensamma nämnaren för våra skulpturer är ett slags symbolik som kan vara ett budskap till, i det här fallet, studenten. I slutändan är det naturligtvis helt upp till mottagaren att tolka figurens budskap.

Ett evigt minne för studenten

En skulptur gjuten i brons eller mässing, kan vara för evigt. De flesta skulpturer kräver inget underhåll, men kan lätt poleras upp lite med lite möbelvax, även om en dammduk brukar räcka.

En skulptur ska man glädja sig över och skulle skulpturen inte leva upp till förväntningarna går det bra att byta. Det som gäller är full nöjdhet eller pengarna tillbaka.
Konstnärstrion bakom 99skulpturer gör skulpturer som alltid skapar glädje.

Se även: Jubileumsgåvorbröllopsgåvorkopparbröllopsgåvorsilverbröllopsgåvor och guldbröllopsgåvor.

Updating…
 • Inga produkter i varukorgen.